Pyhäkoulu

”Iloisesti soivat kirkon kellot”

Syksyisin ja keväisin kutsumme lapsia ja perheitä sekä päivähoidonväkeä pikkuväen kirkkoihin. Aloitamme Pikkuväen syyskirkolla, kokoonnumme myös joulukirkkoon sekä pääsiäiskirkkoon ja kevätkirkkoon. Kirkot kokoavat runsaasti lapsia sekä heidän vanhempiaan ja hoitajiaan noin puolen tunnin kirkkohetkeen. Pikkukirkkoon haluamme toivottaa tervetulleeksi kaikki vauvasta vaariin. Pikkuväen kirkoista ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Perheitä kutsutaan perhekirkkoihin. Jumalanpalvelukset on tällöin suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Perhekirkkoja on perinteisesti Mikkelin päivänä, 1. Adventtina ja Palmusunnuntaina. Perhekirkoista ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa. Perhekirkot alkavat su klo 11.00.

”Vierailija seurakunnasta”

Käymme vierailemassa noin kerran kuussa päiväkodeissa. Vierailut pitävät sisällään lyhyen hartaushetken eli ”pikkukirkon”. Hartaus on suunniteltu siten, että aiheet ovat lasta lähellä ja asioita käsitellään lapsille ominaisin tavoin esimerkiksi leikkien, laulaen, ja eri aistien välityksellä. Lapsi saa kokea osallisuutta, vuorovaikutusta ja tuntea olevansa tärkeä. Yhdessä ihmettelemme Taivaan Isän luomaa maailmaa ja tutustumme kirkkovuoteen. Hartausaiheista ilmoitetaan päiväkoteihin ennen vierailua, joten siellä voidaan valmistautua tulevaan.

”Meidän oma pyhäkoulu”

Arkissa on pyhäkoulu n. joka toinen sunnuntai  klo 12.00-13.00. Pyhäkoulua pitävät Anneli Jauhiainen ja Maria Keckman

Perhekirkot ovat myös pyhäkoulukertoja kirkossa.

Pyhäkoulu Vatjusjärven koululla, "mummupyhis" on mummujen pitämää pyhäkoulua joka toinen sunnuntai klo 12.00. Perhekirkot ovat myös pyhäkoulukertoja kirkossa. Pyhäkoulua pitävät Eeva Seppä, Helinä Seppä ja Elma Halmetoja

Partiopyhis, partiomajalla tiistaisin. Sudenpentuikäisille7-9 -vuotiaille. . Ilmoittautumiset partioon Ville Vahelle 040-5653458

Pyhäkouluista voi tiedustella lapsityönväeltä ja mikäli itse olet kiinnostunut pyhäkoulun pitämisestä, niin ota yhteyttä meihin!

Pyhäkoulu on:

• tarkoitettu eri ikäisille lapsille
  • lasten oma kirkko, lasten jumalanpalvelus
  • lapsille suunniteltu
  • kestoltaan 1/2 -1h
  • laulua, leikkiä, piirtämistä, askartelua, rukousta, hiljentymistä, juhlien viettoa ja joskus retkeilyäkin

Rauhanyhdistyksen pyhäkoulut kokoontuvat kodeissa joka sunnuntai kaikilla kylillä.

”Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan…”

Meillä muistetaan synttärisankareita! Jokainen 1-4-vuotias saa syntymäpäivänään onnittelukortin.

Juhlimme yhteisesti kaikkia neljävuotiaita! Kutsumme heidät henkilökohtaisesti viettämään syntymäpäiväjuhlaa kanssamme. Tällä tavoin haluamme toivottaa kaikki neljä vuotta täyttäneet lapset ja heidän perheensä mukaan toimintaamme.

Tiedustelut
Kristiina Ryyti 044-7277534