Lähetystyö

"Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille." Mark. 16:15

Senegal 2010

Lähetystyö lähtee läheltä. Lähetystyöllä on monet kasvot ja monta muotoa.

Myyrilän kahvila sijaitsee terveyskeskuksen vieressä. Kahvilatoimintaa pyörittävät eri yhdistykset
Myyrilä on
avoinna arkisin ma-pe. Lähetystyön käsitöitä on  myynnissä Myyrilässä, jossa lähetysväen kahvitusvuoro on keskiviikkoisin. Uusia talkoolaisia toivotaan kahvitusrinkiimme mukaan. Heinäkuussa kahvilan puoli on kiinni (museo on auki) ja lähetystyön tuotteita on myytävänä Paakkilan puutarhan päärakennuksessa!

Ompelu-/ porinaseuroja on kerran kuussa Myyrilässä ks. kirkollisista

Naistenpiiri  tiistaisin seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa klo 18-20 (käynti päiväkerhon ovesta). Iltateetä ja jutustelua. Vapaaehtoinen teeraha Sansalle,  Naistenpiiri on kesätauolla ja jatkuu jälleen 3.9.2019.

NIMIKKOTYÖ

Haapaveden seurakunnalla on kaksi nimikkosopimusta Suomen Lähetysseuran kanssa:

• terveydenhuoltohanke Nepalissa
  • Marko Hanslian, pulaarin kielinen VT:n käännöstyö Senegal/ Suomi

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kanssa: nimikkolahetti Sakari Heinonen,  SAT-7 työ Kyproksella.

MAF:n kautta tuemme Sirpa ja Roy Rissasen työtä Mongoliassa. Sirpan lähettijärjestönä toimii Sansa.

Nuorten lähetyskohteet:

• kummioppilas Sila Panna Bangladeshissa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. Sila on 9-vuotias tyttö ja opiskelee  Uzirpurin koulussa.
  • Pia ja Mikko Pyhtilä perheineen Tansaniassa (SLS). Tällä hetkellä Pyhtilät ovat kotimaan jaksolla.

Lisäksi tuemme:

• Naisten piiri tukee Medialähetysjärjestö Sanansaattajien kautta Toivoa naisille radio-ohjelmia Intiassa gujaratin kielellä.
  • Lähetystorin tuotosta puolet ohjaamme Inkerin kirkon työlle Harlun srk:ssa Uusheräyksen kautta

Haluatko sinä tukea lähetystyötä? Tule mukaan vapaaehtoistyöhön! Talkootyössä on jatkuvasti paikkoja. Vapaaehtoisten apu on tosi tärkeää varsinkin myyjäisjärjestelyissä ja lähetystorilla. Lipaskeräyksiäkin meillä on silloin tällöin.

Voit tukea lähetystyötä myös taloudellisesti. Voit lahjoittaa tukesi joko oman seurakunnan lähetystyölle tai Suomen kirkon lähetysjärjestöille kotiseurakunnan tilin kautta: Haapaveden seurakunta 502904 - 225351. Kirjoita viitteeseen mihin haluat tukesi ohjattavan!

Esimerkkejä toiminnastamme:

• Munkkimarkkinat  vapun tienoilla
  • Äitienpäivä- / isänlounas (vuorottelemme diakoniatyön kanssa)
  • Juhannus- ja joulumyyjäiset
  • Lähetystilaisuuksia vuoden varrella kodeissa tai seurakunnan tiloissa
  • Kauneimmat joululaulut kirkossa
  • Rovastikunnan toiminta mm. lähetyspyhä
  • Lähetyskynttelikkö kirkossa
  • Adressi- ja korttimyyntiä
  • Kouluvierailut
  • Naistenpiiri ti klo 18 seurakuntakeskuksessa - seuraa kirkollisista mahdolliset muutokset

Materiaalilainaamo: lähetystyötä ja kohteita esittelevää materiaalia, videoita, lehtiä ja esitteitä voi lainata lähetystoimistosta

TYÖNTEKIJÄT:

Maarit Salmikangas, lähetyssihteeri/ lastenohjaaja puh. 044-3598 523.
Jari Lehto, lähetyspappi, kappalainen, 044-3598 526