Diakonia

Diakonia on rinnalla kulkemista eri elämän tilanteissa, niin ilossa kuin surussa. Se on rohkaisua jaksamaan, toivon etsimistä, huolien jakamista ja niiden kantamista yhdessä. Työ on ohjaamista, kuuntelemista ja sielunhoitoa.

Kun tarvitset kuuntelijaa, keskustelua tai apua ongelmiisi, ota rohkeasti yhteyttä. Etsitään yhdessä ratkaisu eteenpäin.

Kerhotoiminta:

Seurakuntakerho n. joka toinen tiistai klo. 12 seurakuntakeskuksessa,

Näkö ja kuulokerho yhdistynyt KorSi-kerhoksi  kerho kerran kuukaudessa: tiistaisin klo 12

Sururyhmä aloittaa ke 16.10.2019 klo18 pienryhmähuoneessa (päiväkerhon ovesta). Ryhmä on  tarkoitettu läheisen kuoleman kohdanneille omaisille. Ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen ryhmä toimii suljettuna ryhmänä. Ryhmää vetävät Aila -diakonissa ja Mauno -kirkkoherra. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon 11.10. mennessä 044-3598 500

Diakoniatoimistossa

päivystys vain maanantaisin klo 9 - 11  Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kaikesta toiminnasta tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa keskiviikkoisin Haapavesi-lehdessä ja keskiviikkoisin Kalajokilaaksossa.

Työntekijät:

Hannele Ollila, diakonissa

Aila Helander, diakonissa  , tavattavissa Haapavedellä parillisilla viikoilla

Mauno Soronen, kirkkoherra, diakoniatyöstä vastaava teologi

Sähköpostiosoitteet:

Auttamassa mukana:

Ystävätoiminta:

Seurakunnan ystävätoiminnan kautta moni yksinäinen on saanut lähelle kuuntelijan ja lähimmäisen. Ystävä käy tapaamassa yksinäisiä, eri-ikäisiä ihmisiä tarjoten juttuseuraa ja kuunteluapua. Ystävätoimintaan liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä diakoniatoimistoon

Perheasiain neuvottelukeskus, puh. (08) 425 990, Ylivieska.

Palveleva puhelin päivystää su – to klo. 18-01, pe – la klo. 18-03, puh. 01019-0071, voit soittaa nimettömänä.

Ystävänkammari  joka toinen keskiviikko, parittomilla viikoilla,  klo 12.30-14.00 vanhustentalon kerhohuoneessa Urheilutiellä, Ruokailun aloitamme klo 11.00

Diakoniatyöntekijät/papit käyvät onnittelukäynneillä 80, 85, 90 ja yli 90-vuotiaiden seurakunnan jäsenten luona!

Tänävuonna 2019 järjestettiin 70- ja 75 vuotta täyttäville srk:n jäsenille yhteiset syntymäpäivät su 25.8.2019. Mikäli et päässyt osallistumaan yhteisille syntymäpäiville, voit hakea onnittelukirjan kirkkoherranvirastosta syyskuun loppuun mennessä.

Vuodesta 2018 alkaen 75-vuotiaiden onnittelukäyntejä ei enää käydä. Mikäli kuiten toivotte että srk:asta käydään 70 ja/tai 75 vuotta täyttävän luona, olethan yhteydessä diakoniatyötekijöihin.