Tiedote koronaviruksesta 17.3

Jumalanpalvelus toimitetaan ilman kirkkotilassa läsnäolevaa seurakuntaa.

Huoli koronaviruksen leviämisestä kasvaa. Seurakunta sopeuttaa toimintaansa tilanteen vaatimalla tavalla.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat seurakunnan toiminnan ja hengellisen elämän sydän. Rajoittamistoimet koskevat nyt myös seurakunnan kokoontumista.

Jumalanpalvelus julkisena tilaisuutena keskeytetään toistaiseksi. Sanajumalanpalveluksessa paikalla ovat vain toimittajat. Jumalanpalvelus lähetetään internetin välityksellä. Lähetys alkaa sunnuntaina klo 9:50 ja löytyy osoitteesta https://paikallistv.fi/haapavedenseurakunta/. Seurakunta osallistuu jumalanpalvelukseen näin etäyhteyksien kautta.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna ainakin kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla ovat jumalanpalveluksen toimittajat, pappi ja kanttori, keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Yksityinen ehtoollinen ja sielunhoito ovat mahdollisia noudattaen hyvää hygieniaa ja hoitohenkilökunnan ohjeita.

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheen ja omaisten kanssa sopien kirkollisessa toimituksessa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Siunaamista haudalla suositaan. Muistotilaisuus suurempana voidaan järjestää myöhemmin, kun koronatilanne on rauhoittunut.

Seurakunnan normaali viikkotoiminta jo aiemmin annetun ohjeen mukaisesti keskeytetään toistaiseksi ja siirretään verkossa tapahtuvaksi aina kun se on mahdollista.

Seurakunnan tehtävä on välittää toivoa ja luottamusta. Kuuntelua, lohtua ja sielunhoitoa kaipaava voi olla yhteydessä seurakunnan työntekijöihin ja papeille voi soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Minut tavoitat Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044 3598516.

Seurakunta muistaa erityisesti sairaita ja sairastumista pelkääviä. Muistamme terveydenhuollon vastuunkantajia. Seurakunnan pysyvänä rukousaiheena ovat tasavallan presidentti, eduskunta ja maan hallitus.

Vaikka seurakunta joutuu sulkemaan tiloja ja toimintoja, on silmien, korvien ja sydänten oltava sitäkin enemmän auki. Tasavallan presidentin kehotuksen mukaisesti meidän on syytä lisätä henkistä läheisyyttä, vaikka fyysistä etäisyyttä joudutaankin kasvattamaan.

Paimenpsalmi rohkaisee: ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.” Ps. 23:4

Mauno Soronen, kirkkoherra