logo

Ajankohtaista

 

 

 

Joku odottaa apuasi

 

Elämme niin kotimaassa kuin koko maailmassakin poikkeuksellisia aikoja. Koronavirus leviää, vaikka erilaisilla rajoituksilla sen etenemistä koetetaan hidastaa. Suomen terveydenhuolto onneksi toimii hyvin. Näin ei ole kaikkialla. Raskaimmin virus koettelee kaikista köyhimpiä alueita maailmassa.

Joku jossakin odottaa apua ja hoitoa. Voit auttaa lähimmäistä ja lähetystyötä tekemällä lahjoituksen jonkin lähetysjärjestön kautta. Koska jumalanpalveluksissa ei enää kerätä kolehteja normaalisti ja seurakuntien kokoavaa toimintaa on rajoitettu, myös lähetysjärjestöjen tulot ovat huomattavasti vähentyneet.

Tässä linkkejä eri lähetysjärjestöjen sivuille. Kannattaa tutkia sivuja laajemminkin.

https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/

Nimikkolähettimme Marko Hanslianin työlle/ Shanti terveydenhoitohankkeelle Nepalissa voit lahjoittaa Lähetysseuran kautta. Saaja Suomen Lähetysseura, tilinumero FI38 8000 1400 1611 30 ja viitenumero 4 074640 002222 566.

https://www.piplia.fi/lahjoita/

https://www.kylvaja.fi/lahjoita

https://sansa.fi/lahjoita/

https://www.sley.fi/lahjoitukset/

https://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/

https://kansanlahetys.fi/suuressa-mukana/lahjoita/

Voit tukea nimikkolähettimme Sakari Heinosen työtä SAT-7 medialähetystyössä joko Kansanlähetyksen nettisivulla osoitteessa: https://kansanlahetys.fi/tyontekijat-ja-kohteet/heinonen-sakari/ ja lahjoittaa painikkeen kautta tai tilisiirrolla tilille NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25, viitteellä 20310 (Sakari Heinonen).

 

Myös monet herätysliikkeet tukevat lähetystyötä. Katso myös:

http://uusherays.fi/uusherays/tue-tyotamme-2/

https://www.h-y.fi/lahjoita.html

Kiitos tuestasi!

Kirkkoon, konsertteihin ja hartaushetkiin verkossa

Kaipaatko kirkkoon?
Osallistuisitko konserttiin, jos se olisi mahdollista?
Saisiko olla sananleipää poikkeusolojen hiljaiseloon?

Monet seurakunnat lähettävät omien kotisivujen tai somekanavien kautta ohjelmia koronaviruksen rajoittaessa normaalia toimintaamme. Näin myös Haapaveden seurakunta.

Haapaveden jumalanpalvelusta voit seurata internetistä osoitteesta https://paikallistv.fi/haapavedenseurakunta/.   tai  http://www2.ylivieskanseurakunta.fi/tiedostot/nettiradiot_yka.html    (josta kuuluu Haapaveden, Ylivieskan  ja lähialueiden kirkkojen jumalanpalvelukset joista voit valita meidän oman seurakunnan jumalanpalveluksen.

Hartauksia löytyy lisää osoitteesta https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossa#cd344500

Torstaina 26.3. taltioitiin Oulun tuomiokirkossa hieno konsertti. Sen voit myös katsoa näin jälkeenpäin osoitteesta
https://www.virtuaalikirkko.fi/2020-03-23-h1gpr5mul8

http://www.mobiilikirkko.fi/

Herättäjä-Yhdistyksen verkkoseurat osoitteessa www.facebook.com/herattaja torstaisin klo 19 (ei kiirastorstaina). Osoitteessa www.h-y.fi/verkkoseurat nähtävää, luettavaa ja kuultavaa kotihartauden tueksi.

Tervetuloa "surffailemaan" !

Tiedote koronaviruksesta 17.3

Jumalanpalvelus toimitetaan ilman kirkkotilassa läsnäolevaa seurakuntaa.

 

Huoli koronaviruksen leviämisestä kasvaa. Seurakunta sopeuttaa toimintaansa tilanteen vaatimalla tavalla.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat seurakunnan toiminnan ja hengellisen elämän sydän. Rajoittamistoimet koskevat nyt myös seurakunnan kokoontumista.

Jumalanpalvelus julkisena tilaisuutena keskeytetään toistaiseksi. Sanajumalanpalveluksessa paikalla ovat vain toimittajat. Jumalanpalvelus lähetetään internetin välityksellä. Lähetys alkaa sunnuntaina klo 9:50 ja löytyy osoitteesta https://paikallistv.fi/haapavedenseurakunta/. Seurakunta osallistuu jumalanpalvelukseen näin etäyhteyksien kautta.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna ainakin kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla ovat jumalanpalveluksen toimittajat, pappi ja kanttori, keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Yksityinen ehtoollinen ja sielunhoito ovat mahdollisia noudattaen hyvää hygieniaa ja hoitohenkilökunnan ohjeita.

 

 

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheen ja omaisten kanssa sopien kirkollisessa toimituksessa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Siunaamista haudalla suositaan. Muistotilaisuus suurempana voidaan järjestää myöhemmin, kun koronatilanne on rauhoittunut.

Seurakunnan normaali viikkotoiminta jo aiemmin annetun ohjeen mukaisesti keskeytetään toistaiseksi ja siirretään verkossa tapahtuvaksi aina kun se on mahdollista.

Seurakunnan tehtävä on välittää toivoa ja luottamusta. Kuuntelua, lohtua ja sielunhoitoa kaipaava voi olla yhteydessä seurakunnan työntekijöihin ja papeille voi soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Minut tavoitat Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044 3598516.

Seurakunta muistaa erityisesti sairaita ja sairastumista pelkääviä. Muistamme terveydenhuollon vastuunkantajia. Seurakunnan pysyvänä rukousaiheena ovat tasavallan presidentti, eduskunta ja maan hallitus.

Vaikka seurakunta joutuu sulkemaan tiloja ja toimintoja, on silmien, korvien ja sydänten oltava sitäkin enemmän auki. Tasavallan presidentin kehotuksen mukaisesti meidän on syytä lisätä henkistä läheisyyttä, vaikka fyysistä etäisyyttä joudutaankin kasvattamaan.

 

 

Paimenpsalmi rohkaisee: ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.” Ps. 23:4

Mauno Soronen, kirkkoherra

Haapaveden seurakunnan koronavirustilanteeseen liittyvä ohjeistus

Tiedote 12.3.2020

Haapaveden seurakunnan koronavirustilanteeseen liittyvä ohjeistus

Valtioneuvoston ja kirkkohallituksen ohjeistuksen sekä Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin soveltamisohjeen pohjalta Haapaveden seurakunta noudattaa seuraavaa toimintatapaa:

Haapaveden seurakunta hoitaa lakisääteiset tehtävänsä, jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset, kaikissa olosuhteissa. Mahdolliset tartuntariskit minimoidaan ja ehtoollisjumalanpalvelukset muutetaan sanajumalanpalveluksiksi Kiirastorstaihin saakka, jolloin tilanne arvioidaan uudelleen.

Kirkollisten toimitusten toteutuminen turvataan. Riskiarvion pohjalta voidaan harkita esimerkiksi toimitusten siirtämistä, vierasmäärän rajoittamista yhdessä omaisten kanssa tai muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Valtioneuvosto on pyytänyt kiinnittämään erityistä huomiota riskiryhmien, kuten vanhusten ja sairaiden suojelemiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että laitoshartauksista väliaikaisesti luovutaan.

Kuitenkin säilytetään valmius ja mahdollisuus yksityisehtoollisiin.

Kerhot, retket, leirit, kuorot ja muut tapahtumat perutaan toistaiseksi.

Muista kuin välttämättömistä työmatkoista luovutaan.

Seurakunnan työntekijät ovat kokoaikaisessa valmiudessa seurakuntalaisia palvelevaan työhön, keskusteluun ja sielunhoitoon. Virasto pidetään avoinna normaalisti. Seurakuntalaiset voivat soittaa niin kuin tähänkin asti kenelle tahansa työntekijälle. Seurakuntalainen voi tavoittaa papin puhelimella, milloin vain. Pappien puhelinnumerot ovat seurakuntapastori Maija Vahteala 044 7001 521, kappalainen Jari Lehto 044 3598526 ja kirkkoherra Mauno Soronen 044 3598516. Sähköpostiosoitteet löytyvät kotisivujemme osiosta "yhteystiedot".

Päivystävän puhelimeen 044 3598512 voit soittaa viraston aukioloaikoina.

Haapaveden seurakunta varautuu koronavirustilanteen nopeaan muutokseen ja seuraa tilanteeseen liittyvää tiedottamista.

Toivon ja lohdutuksen Jumala olkoon meidän kaikkien kanssamme!

Lisätietoja: kirkkoherra Mauno Soronen