rippikoulu1Yleistavoite
Nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen, elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä, ja kokee kristillisen uskon elämää kantavana voimana.

Rippikoulu Haapavedellä
Haapaveden seurakunnan rippikoulut ovat pääosin leirimuotoisia. Rippikoululeirit pidetään Hammasniemen leirikeskuksessa. Osa rippikoulusta käydään päiväkouluna
seurakuntakeskuksessa.

Yksityisrippikoulun /aikuisrippikoulun käynnistä kyselyt papeille.

Rippikoulutyötä johtaa työalasta vastaava pappi. Vuonna 2015 vastaavana teologina on  kappalainen Jari Lehto. Nuorisotyöntekijät ja kanttorit ovat myös osallistuneet rippikoulun pitoon. Lähetyssihteeri ja seurakuntasisar ovat pitäneet omat tuntinsa.

Rippikoulu alkaa ilmoittautumisesta syksyllä. Sen jälkeen nuoret järjestetään ryhmiin, jotka kutsutaan vanhempiensa kanssa tiedotustilaisuuksiin. Tällöin nuoret saavat myös rippikoulukortin, johon kokoavat kaksitoista merkintää seurakunnan tilaisuuksista. Näin rippikoululaiset saavat kuvan seurakunnan toiminnasta. Rippikoulun pituus on 80 tuntia. Paikallislehtien kirkollisista ilmoituksista käyvät selville seurakunnan tilaisuudet.

Rippikoululeireillä järjestetään vierailupäivä tai -ilta, jolloin sukulaiset ja ystävät voivat käydä Hammasniemessä. Muulloin ei vierailuja toivota, lukuunottamatta puhtaiden vaatteiden ja muiden tarpeellisten tavaroiden tuomista. Pyrimme keskittymään rippikouluun ja luomaan sinne oppimiselle otollisen ilmapiirin, joten oheisvirikkeitä kuten musiikinkuunteluvälineitä, lehtiä, pelikortteja tms. ei hyväksytä varusteiden joukkoon. Käynneistä muualla rippikoulun aikana on sovittava erikseen.

Konfirmaatiopäivänä vierailemme nuorten kodeissa, jos he esittävät kutsun.

Haapaveden seurakunnassa on otettu käyttöön  rippikoulusuunnitelma 2001, joka rakentuu Katekismuksen pohjalle ja ns. kolmeen koriin: usko, elämä ja rukous.

Rippikoulun jälkeen
Kun nuori on päässyt ripille eli konfirmoitu, hän saa seurakunnan täysivaltaisen jäsenen oikeudet. Välittömästi hän voi toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella. Täytettyään 18 vuotta hän saa olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.
Rippikoulun käytyään, myös ilman konfirmaatiota, hän voi tulla vihityksi kirkolliseen avioliittoon täysi-ikäiseksi tultuaan ja äänestää kirkollisissa vaaleissa.

Nuoria kutsutaan mukaan seurakunnan toimintaan rippikoulun ja konfirmaation jälkeen. Isoskoulutus ja isosena toimiminen ovat mahdollisia. Rippikouluisoseksi on yleensä otettu nuori, jonka omasta rippikoulusta on kaksi vuotta. Myös lastenleireillä on mahdollista toimia isona veljenä tai siskona. Koulutuksen läpikäyminen on aina isoseksi pääsyn edellytyksenä.

4.9.2012
Jari Lehto

RIPPIKOULUT VUONNA 2018, Rippikouluun ilmoittautumislomakkeita jaetaan koulululla viikolla 35, lomakkeen palautus uskonnonopettajalle tai kirkkoherranvirastoon, josta saa myös lomakkeita,

Järjestöjen/muualla rippikoulun kävijöille ja heidän vanhemmille infotilaisuus su su 17.9.2017 alkaen klo 10 jumalanpalveluksella.

I-LEIRIinfo 24.9.2017 klo 10 kirkossa. 10.-11.2.2018 alkujakso Hammasniemessä, 3.-9.3.2018 lleirijakso Hammasniemessä, 5.-6.5.2018 Päiväkoulua srk-keskuksessa, Helatorstaina  10.5.2018 konfirmaatio klo 10 kirkossa

II-LEIRIinfo 1.10.2017 klo 11 kirkossa. 24.-25.3.2018 alkujakso Hammasniemessä, 4.-10.6.2018 leirijakso Hammasniemessä, 13.-14.6.2018 päiväkoulua srk-keskus, su 17.6.2018 konfirmaatio klo 10 kirkossa

III-LEIRI: info 8.10.2017 klo 18 kirkossa. 7.-8.4.2018 alkujakso Hammasniemessä,  2.-8.7.2018 leirijakso Hammasniemessä, 11.-12.7.2018 päiväkoulua srk-keskus, su 15.7.2018 konfirmaatio klo 10 kirkossa

Rippikoululaisten ja vanhempien infotilaisuudet alkavat  jumalanpalveluksella kirkossa

Infotilaisuuksissa jaetaan rippikoulukortit ja kolehdinkanto/suntion avustusvuorot!

Lisää toimintaa paikallislehdissä ja koulujen ilmoitustauluilla, Facebookissa  Cafe Arkki -yhteisö ja Haapaveden seurakunnan kirkollisissa ilmoituksissa ( keskiviikon Kalajokilaaksossa ja torstain Haapavesi-lehdessä) sekä täällä kotisivuilla.