Häät

Avioliittoon aikoville

haatTodistus avioliiton esteiden tutkintaa varten eli kuulutukset tulee olla otettuna viimeistään 7 (seitsemän) päivää ennen vihkimistä.

Avioliittokuulutus voidaan lukea siinä kirkossa, missä haluatte, kunhan ilmoitatte siitä. Kuulutus voidaan laittaa myös lehteen. Kuulutus ei kuitenkaan ole pakollinen kirkossa eikä myöskään lehdessä. Kuulutukset ovat voimassa 4 (neljä) kuukautta.

Vihkiaika ja -paikka sekä hääjuhlapaikka kannattaa varata hyvissä ajoin (huomioikaa työntekijöiden loma-ajat).

Vihkiminen kahden todistajan läsnäollessa on mahdollista lyhyelläkin ajanvarauksella (vähintään viikko).

Papin ja kanttorin voi varata samalla, kun varaa vihkipäivän. Mikäli haluatte toisen papin tai kanttorin kuin vihkikirkon, Teidän tulee sopia kustannuksista heidän kanssaan.