Diakonia

Diakonia on rinnalla kulkemista eri elämän tilanteissa, niin ilossa kuin surussa. Se on rohkaisua jaksamaan, toivon etsimistä, huolien jakamista ja niiden kantamista yhdessä. Työ on ohjaamista, kuuntelemista ja sielunhoitoa.

Kun tarvitset kuuntelijaa, keskustelua tai apua ongelmiisi, ota rohkeasti yhteyttä. Etsitään yhdessä ratkaisu eteenpäin.

Kerhotoiminta:

Seurakuntakerho n. joka toinen tiistai klo. 12 seurakuntakeskuksessa, alkaen ti 26.9.2017

Näkökerho tiistaisin kerran kuukaudessa klo. 12 seurakuntakeskuksessa.  Kuulokerho tiistaisin kerran kuukaudessa klo. 12 seurakuntakeskuksessa,

Näkö ja kuulokerho yhdistynyt, kerho seuraavan kerran syksyllä ti 19.9.2017

Sururyhmä kokoontumisista kyselyt diakoniatyöntekijöille!

Diakoniatoimistossa päivystys  ma ja to klo. 9 – 10.30. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Diakoniatoimistossa päivystys syyskuun alusta vain maanantaisin klo 9.oo - 11.oo

Kaikesta toiminnasta tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa keskiviikkoisin Haapavesi-lehdessä ja keskiviikkoisin Kalajokilaaksossa.

Työntekijät:

Aila Helander, diakonissa

Hannele Ollila, diakonissa

Mauno Soronen, kirkkoherra, diakoniatyöstä vastaava teologi

Sähköpostiosoitteet:

Auttamassa mukana:

Ystävätoiminta:

Seurakunnan ystävätoiminnan kautta moni yksinäinen on saanut lähelle kuuntelijan ja lähimmäisen. Ystävä käy tapaamassa yksinäisiä, eri-ikäisiä ihmisiä tarjoten juttuseuraa ja kuunteluapua. Ystävätoimintaan liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä diakoniatoimistoon

Perheasiain neuvottelukeskus, puh. (08) 425 990, Ylivieska.

Palveleva puhelin päivystää su – to klo. 18-01, pe – la klo. 18-03, puh. 01019-0071, voit soittaa nimettömänä.

Ystävänkammari  joka toinen keskiviikko, parittomilla viikoilla,  klo 12.30-14.00 vanhustentalon kerhohuoneessa Urheilutiellä, Ruokailun aloitamme klo 11.00

Diakoniatyöntekijät/papit käyvät onnittelukäynneillä 75, 80, 85, 90 ja yli 90-vuotiaiden seurakunnan jäsenten luona!  70-vuotta täyttäville  järjestetään vuosittain yhteiset syntymäpäivät. Vuoden 2017  70-vuotiaiden syntymäpäivät su 27.8. alk. klo 10 kirkossa. Kutsukirjeet tulevat postin kautta, ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon. Mikäli et osallistunut juhaan, hae lahjavirsikirjasti kirkkoherranvirastosta aukiolokaina,  syyskuun loppuun mennessä.

Vuodesta 2018 alkaen 75-vuotiaiden onnittelukäyntejä ei enää käydä, mahdollisesti 70 ja 75 vuotiaiden syntymäpäiviä vietetään yhdessä. Mikäli kuiten toivotte että srk:asta käydään 70 ja/tai 75 vuotta täyttävän luona, olethan yhteydessä diakoniatyötekijöihin.